Gå til hovedindhold

Boller med chiafrø (176 kcal)

Sunde og lækre boller med bid i - gode til både morgenmad, frokost og som tilbehør til aftensmaden.

Sunde og lækre boller med bid i - gode til både morgenmad, frokost og som tilbehør til aftensmaden.

Se også: Chiafrø – en hyldest til de små sundhedsbomber

Ingredienser – Boller med chiafrø

(12 stk.)

Dejen laves dagen før bagning
½ l lunkent vand
10 g gær
75 g knækket hvede
50 g chia-frø + 1 tsk. chia-frø til drys
50 g solsikkekerner
250 g mel
100 g fuldkornshvedemel
1 tsk. salt

Prøv også: Langtidshævede og sunde boller med hasselnødder

Fremgangsmåde - Boller med chiafrø

Rør gæren ud i vandet og rør knækket hvede, chia-frø og solsikkekerner i. Rør begge slags mel og salt i og rør det hele godt sammen. Dejen er for lind til, at man kan ælte den i hånden. Sæt dejen i køleskabet til dagen efter.

Kom lidt mel på fingrene. Bræk klatter af dejen og sæt dem af på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve i 1 time, pensl dem med vand og drys lidt chia-frø på. Bag bollerne ved 200° i ca. 25 min.

TIP
Hvis du ikke kan vente med at smage chia-bollerne, kan du tilsætte ekstra gær (ca. 25 g i alt) og lade dejen hæve i 1 time. Sæt derefter klatter af dejen på pladen og fortsæt efter anvisningen ovenfor, men lad kun bollerne efterhæve i 30 min.

Prøv også: Grove naan brød

Her kan du købe chiafrø til gode priser

Chiafrø kan købes i de fleste fødevarebutikker – også på nettet. Ofte kan du spare en del penge ved at købe frøene på nettet. Nedenfor kan du se nogle af de gode kup, du kan gøre. 

Vil du se et bredere udvalg af de små, bomstærke og naturlige chiafrø så kig f.eks. hos med24.dk eller helsebixen.dk.

 

Artiklen indeholder affiliate links.