Gå til hovedindhold

Chili con carne - helt uden dåser

Chili con carne - helt uden dåser
Når bønnerne kommer sidst på sommeren, lige samtidig med at tomaterne er på deres højeste, kan du lave en chili con carne, som er helt fri for dåser og tørrede varer.
4 pers.

Ingredienser til chili con carne: 

Lidt kokosolie
4 løg skåret i tern
4 fed hvidløg skåret i skiver
1 kg friske borlottibønner i bælg – ca. 200 g bælgede bønner
400 g hakket oksekød
1 svinekotelet skåret i tern
2 spsk. honning 
Salt
1 spsk. paprika
1 spsk. cayennepeber
1⁄2 dl kirsebær- eller balsamicoeddike
1 kg modne tomater
2 røde chilier
100 g grønne bønner
100 g snitbønner
 
Tilbehør:
2 store tomater
1 agurk
Fed creme fraiche
Mere frisk chili, strimler
 
 

Fremgangsmåde

Start med at koge borlottibønnerne i vand i ca. 30 min., til de er næsten møre.
Hæld kogevandet fra.
Varm olie op i en braiseringspande.
Brun løg, hvidløg og kød af i 5-6 min.
Kom honning, cayennepeber, salt og paprika ved samt de kogte borlottibønner, og rør rundt.
Tilsæt eddiken, og lad den dampe væk.
Hak tomater og chili groft.
Hæld dem i panden, og lad det hele komme i kog.
Lad saucen simre i ca. 20 minutter.
Nip de grønne bønner, skær dem i mindre stykker, og skær snitbønnerne i fine strimler.
Kom de to slags grønne bønner i panden, og lad dem koge med i 4-5 minutter.
 
Tilbehør:
Halvér tomaterne, og fjern kernerne.
Hak tomater og agurker i små tern, og vend de to ting sammen i en lille skål.
Servér chili con carnen med creme fraiche og tomat/agurke-blandingen.
Giv gerne lidt ekstra chili på siden til dem, som gerne vil have retten ekstra stærk.