Gå til hovedindhold

Dip med grønt

Hjemmelavet dip
Servér dip og grøntsager som snack til velkomst eller brug dem dekorativt på bordet, som spiseligt pynt.

Ingredienser til dip med grønt:

 
10 pers.  
 
25 min. 
 
2 skalotteløg
6 cornichoner 
1½ spsk. stærk sennep 
½ spsk. grov sennep
2 dl mayonnaise 
1 dl cremefraiche 38 %
1 citron
Salt og peber 
300 g aspargesbroccoli  
20-30 snackgulerødder
2 agurker
Evt. ristet rugbrød
 
 
 

Fremgangsmåde

Pil løgene og hak dem og cornichonerne fint.
Kom dem i en skål og tilsæt sennep, mayonnaise og cremefraiche.
Rør sammen og smag dippen til med citronsaft, salt og peber.
Sæt dressingen på køl.
Fordel evt. dippen i små glas allerede, så de holder sig kolde ved servering.
Nip aspargesbroccoli-stænglerne og læg dem i et fad.
Hæld kogende vand over og lad dem trække i 1 min.
Skyl dem i iskoldt vand og lad dem afdryppe. 
Skyl gulerødder og agurk og skær dem i stænger. 
Fordel dressingen i små skåle eller glas og anret med grøntsager.
Drys evt. med knust, ristet rugbrød.