Gå til hovedindhold

Græske lammefrikadeller med tzatiki

Lammefrikadeller
De græske lammefrikadeller er fyldt med lækre krydderier såsom persille, spidskommen, kanel og mynte.

Ingredienser til græske lammefrikadeller med tzatziki:

 

2 personer 
 
Tid: 40 min. 
 
400 g hakket lam, maks. 10 %
1 tsk. salt
1 fed knust hvidløg
50 g couscous
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt kanel
Ca. 2 spsk. hakket mynte
1 spsk. hakket persille
1 æg
Friskkværnet peber
Lidt olie til stegning
1 agurk
250 g græsk yoghurt 2 %
2 fed hvidløg
Ca. 1 spsk. hakket dild
300 g groft brød
 
 

Fremgangsmåde 

Rør kødet sejt med salt og tilsæt hvidløg, couscous, spidskommen, kanel, 1 spsk. mynte, persille og æg.
Rør farsen sammen, krydr med peber og lad den hvile 15 min. 
Form farsen til små frikadeller og steg dem i olie på en slip let-pande, ca. 8 min.
Ryst panden jævnligt, så de forbliver runde.
Flæk agurken på langs og fjern kernerne.
Riv den groft, drys med salt og afdryp i sigte ca. 10 min.
Rør agurken med yoghurt, hvidløg, resten af mynten og dild. Servér brød til.
 
Energi pr. person: 461 kcal. Fordelt på: fedt 28 %, protein 30 %, kulhydrat 42 %