Gå til hovedindhold

Salat med bønner, figner og feta

Salat med grønne bønner, figner og feta på blå tallerken
En frisk og delikat salat med bønner, årstidens friske, søde figner og mild feta. Salaten kan nydes som en selvstændig ret eller som tilbehør.

Salat med bønner, figner og feta

2 pers.

Tid: 15 min. 

Ingredienser 

200 g snittebønner

200 g grønne og gule 
bobbybønner

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. olivenolie

1 knsp. dijonsennep

Salt og peber

100 g tørrede figner 
skåret i skiver

75 g salatost 40+ i mindre stykker

Frisk mynte

100 g groft brød

Prøv også denne sprøde salat med kål, pancetta og kapers

Fremgangsmåde

Snit bønnerne. Nip de grønne og gule, skær dem evt. i mindre stykker. 

Blanchér alle bønnerne 1-2 min. i letsaltet vand. Skyl dem i koldt vand.

Vend bønnerne i en dressing af eddike, olie, sennep, salt og peber. Lad det trække 5 min. og vend fignerne i.

Anret og pynt med salatost og mynteblade. Servér groft brød til.

Alternativ til salat med grønne bønner: Salat med mango, avocado og sorte bønner

Energi pr. person: 478 kcal.

Fordelt på:

fedt 30 % 

protein 14 % 

kulhydrat 56 %