Gå til hovedindhold

Salat med quinoa, bønner og æg

salat med quinoa,bønner og æg
Salat med quinoa. En frokost der er smækfyldt med vitaminer og mætter længe.

Salat med quinoa, bønner og æg

2 pers.

Tid: 25 min. 

Ingredienser 

150 g quinoa

300 g grønne bønner 

5 vagtelæg eller 2 små hønseæg

1 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. olivenolie

Salt og peber

4 forårsløg

10 kalamataoliven

Kørvel

Læs også: Quinoa et godt alternativ til ris

Fremgangsmåde 

Skyl quinoagrynene godt og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min.

Nip bønnerne og skær dem i små, skrå stykker.

Kog vagtelæggene 3 min., og skyl dem i koldt vand. Pil, afkøl og halvér.

Vend quinoa i en marinade af hvidvinseddike og olivenolie krydret med salt og peber. Snit forårsløgene og kom dem ved sammen med bønner, oliven og kørvel.

Læg æggene ved og servér.

Læs også: Torsk paneret i quinoa 

Energi pr. person: 480 kcal.

Fordelt på:

fedt 34 %

protein 16 %

kulhydrat 50 %