Gå til hovedindhold

Sprød salat med kål, pancetta og kapers

Salat med kål, og kapers på blå tallerken
En lækker sprød og sund salat med årstidens friske kål.

Sprød salat med kål, pancetta og kapers

2 pers.

Tid: 20 min. 

Ingredienser

Dressing:

½ dl kærnemælk

½ spsk. hvidvinseddike

1 tsk. akaciehonning

Salt og peber

Lynstegt kylling med kål og linser

300 g frisk rosenkål

150 g grønkål

1 spsk. hvidvinseddike

½ tsk. akaciehonning

1 knsp. dijonsennep

1 spsk. olivenolie 

Salt og peber

20 g små kapers

40 tynde skiver pancetta

100 g groft brød

Salat med mango, avocado, bønner og rosiner

Fremgangsmåde

Rør kærnemælk, eddike og honning sammen og smag til med salt og peber. Stil til side.

Kassér de yderste blade af rosenkålene, pil så de yderste, løse blade af og snit resten fint.

Snit grønkålen fint. Vend rosenkål og grønkål i en marinade af eddike, honning, sennep, olie, salt og peber.

Rist kapers et kort øjeblik, så de bliver let sprøde.

Steg pancettaen sprød, lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Bræk den i stykker.

Vend kålen med kærnemælksdressingen. Drys kapers og pancetta over salaten. Servér brød til.

Wok med oksekød, kål og majs

Energi pr. person: 356 kcal.

Fordelt på:

fedt 29 %,


protein 20 %,

kulhydrat 51 %