Gå til hovedindhold

Chokolade muffins med lime

Chokolade muffins med lime og flormellis på toppen
Fine chokolade muffins med et syrligt twist af lime. Perfekte sammen med en god kop, dampende varm kaffe.

Chokolade muffins

Tid: 20 min. 
+ bagning 20-25 min. 
12 stk.
 

Ingredienser

50 g mørk chokolade
15 g kakao
50 g kokosfedt
100 g ahornsirup
2 æg str. m/l
Finrevet skal og saft af 1 
økologisk lime
2½ dl minimælk
50 g kokosmel
50 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Flormelis til pynt
 

Fremgangsmåde

Smelt hakket chokolade, kakao og kokosfedt i en gryde ved svag varme.
Del æggene. Pisk ahornsirup og æggeblommer luftige og skummende.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk limesaft og -skal i sirup-æggemassen sammen med mælk og kokos.
Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen og rør derefter chokoladeblandingen i.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen og fordel den i 12 smurte muffinforme.
Bag kagerne 20-25 min. ved 200°. Vend dem ud og lad afkøle på en rist.
Drys med flormelis ved servering.
 
Energi pr. muffin: 170 kcal. 
 
Find hver uge mange flere lækre, sunde opskrifter i SØNDAG