Gå til hovedindhold

Fisk i ovn på sprød kartoffelbund

Hvid fisk i ovn på sprød kartoffelbund
Fisk i ovn er en nem og skøn måde at få fisk på. Når du har forberedt din ovnbagte fisk, passer den nemlig sig selv. Velbekomme.

Fisk i ovn på sprød kartoffelbund

2 pers.

Tid: 25 min.

Ingredienser

500 g kogte kartofler

400 g torskefilet eller anden fast, hvid fisk

250 g cherrytomater

½ dl tør hvidvin

25 g smør

Salt og peber

Dild

Er du vild med fisk i ovn, så prøv også torsk med knas i ovn 

Fremgangsmåde 

Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et ovnfast fad.

Fold fileterne, så de alle har samme tykkelse og læg dem på kartoflerne. 

Halvér tomaterne og læg dem på fisken.

Hæld hvidvin henover og fordel smørret i små klatter øverst.

Krydr med salt og peber, dæk fadet med folie og bag retten ved 200° i 15-20 min.

Drys med dild og servér.

Fish and chips med chiakarse og remouladesalat 

Energi pr. person: 533 kcal. Fordelt på:

fedt 21 %, 

protein 34 %,

kulhydrat 41 %