Gå til hovedindhold

Frikadeller af kalkun og råkost

Frikadeller af kalkun og en råkostsalat
Prøv en lettere variant af frikadellen og udskift oksekødet med kalkunkød. Så sparrer du lidt på fedtet. Et godt tip er, at komme en spsk. dijonsennep i dine frikadeller, det giver nemlig den der rigtige frikadellesmag .
2 personer

Ingredienser til frikadeller af kalkun og råkost: 

250 g hakket kalkunkød
20 g persille
150 g løg
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. salt
2 tsk. krydderpeber
10 g ingefær
30 g græskarkerner
 
Råkost:
300 g gulerødder
50 g løg
100 g pastinak
20 g citronsaft
 

Fremgangsmåde

Ingredienserne til kalkundellerne lægges i en foodprocessor og blendes til en fars, der formes til frikadeller og steges gyldne i ca. 4 minutter på hver side.
Gulerødder, løg og pastinak rives og blandes godt.
Råkosten dryppes med citronsaftog serveres oven på kalkundellerne evt. med lidt kryddergrønt.
 
Kcal pr. person: 369
Fedt: 28 %
Protein: 38 %
Kulhydrat: 34 %
 
Prøv også: Low Carb Carbonara