Gå til hovedindhold

Grøn salat med couscous og lufttørret skinke

Grøn salat med couscous og skinke
En nem og hurtig grøn salat der ligger let i maven, men holder dig mæt længe.
Tid: 30 min. 
2 personer 
 

Ingredienser til grøn salat med couscous og lufttørret skinke: 

 
125 g perle-couscous 
200 g strimlet squash
2-3 forårsløg
200 g grønne asparges
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 knsp. fintrevet citronskal
70 g lufttørret skinke
Kørvel 
 

Fremgangsmåde

Kom couscous i 3 dl kogende vand tilsat lidt salt, læg låg på gryden, kog 3 min., sluk for varmen og lad det trække 5 min.
Striml squashen, snit forårsløgene og riv aspargesene i strimler på den lange led.
Afdryp og afkøl den færdige couscous.
Rør dem løse med en gaffel og vend i en marinade af olivenolie, citronsaft, citronskal, salt og peber.
Vend grøntsagerne i og giv det hele et godt drys hakket kørvel.
Servér med lufttørret skinke.
 
Energi pr. person: 427 kcal. 
Fordelt på: fedt 28 %, protein 17 %, kulhydrat 55 %