Gå til hovedindhold

Kylling i hvidvin med sommerurter

Kylling i hvidvin med sommerurter
KYLLING I HVIDVIN MED SOMMERURTER

Kylling i hvidvin med sommerurter

Opskriften er beregnet til 4 personer

1 kylling

4 skiver parmaskinke

250 g svampe

2 løg

4 gulerødder

1 squash

2 spsk. raps- eller olivenolie

4 fed hvidløg

3 kviste frisk timian

2 laurbærblade

3 dl tør hvidvin

Salt og peber

1 bundt bredbladet persille

Tilbehør

1 kg kartofler

Ingredienser til kylling i sommerurter

Partér kyllingen i 8 stykker. Skær parmaskinken i strimler. Rens svampene og skær dem i mindre stykker.

Pil løgene og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skær squashen i tern.

Opvarm olien i en stor gryde – gerne med slip let-belægning.

Brun kyllingen godt heri. Tilsæt parmaskinken og lad den stege med.

Kom svampe, løg, gulerødder, squash og presset hvidløg i gryden og lad det stege i 3-5 min.

Tilsæt timiankviste, laurbærblade og vin og læg låg på gryden.

Sænk varmen og lad kyllingen simre ved svag varme i ca. 30 min.

Fjern timiankvistene og laurbærbladene og smag retten til med salt og peber.

Hak persillen og drys den over retten.

Servér kyllingen med kogte kartofler og eventuelt en blandet grøn salat.

 

Energi pr. person

2.300 kJ (550 kcal)

Kulhydrat: 58 g

Fedt: 17 g, heraf

mættet fedt: 3 g

Frugt og grønt pr.

person

Ca. 150 g

 

Af Hjerteforeningen bragt i Ude og Hjemme nr. 19