Gå til hovedindhold

Pizza med naanbrød, parmaskinke, jordskokker og kålsalat

Pizza på naanbrød med parmaskinke og jordskokker
Har du ikke tid til at lave pizzadejen selv, kan du sagtens købe et naanbrød og bruge det som bund. Denne pizza bliver lidt grovere, men mætter også mere. I denne opskrift har vi toppet pizzaen med en masse lækkert og sund fyld og lavet en nem kålsalat.
4 personer

Ingredienser til pizza med parmaskinke og jordskokker:

 
Kålsalat:
½ hvidkål
1 tsk. flagesalt
1 tsk. sukker
2 æbler
Saft af ½ citron
 
Pizza:
2 porrer
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk. tørret timian
½ tsk. salt
Peber
200 g jordskokker
50 g parmaskinke
4 naanbrød
½ spsk. olivenolie
200 g revet ost 20+
8 kviste frisk timian
 
 

Fremgangsmåde

Kålsalat:
Fjern de yderste blade og stokken af kålhovedet.
Snit kålen helt fint og drys den med salt og sukker.
Kram kålen godt.
Skær æblerne i kvarter, fjern kernehusene og skær æblerne i tynde skiver.
Dryp disse med citronsaft og vend dem i kålsalaten.
 
Pizza:
Skær porrerne i skiver og skyl dem godt.
Varm olien i en lille gryde og steg porrerne heri i et par minutter.
Krydr med presset hvidløg, timian, salt og peber.
Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver.
Skær parmaskinken i mindre stykker.
Læg naanbrødene på to bageplader med bagepapir og spray dem med olivenolie.
Top med ost, porrer, jordskokker og parmaskinke.
Krydr med timian og bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 225° i ca. 12 min., til de er sprøde.
Servér pizzaerne med kålsalat.
 
Energi pr. person 3000 kJ (720 kcal) Kulhydrat: 102 g Fedt: 21 g, heraf mættet fedt: 7 g 
Frugt og grønt pr. person Ca. 400 g
 
Prøv også: Portobello-burger