Gå til hovedindhold

Dukan (fase 2): Burger med coleslaw og stegte, søde kartofler

Lækkert aftensmåltid, hvor burgerbollen er erstattet af en stor Portobello-svamp.

Burger med coleslaw og stegte, søde kartofler til Dukan kuren er et mættende og lækkert aftensmåltid, hvor den traditionelle hvide bolle er erstattet af en stor portobello-svamp.

Opskrift til (fase 2) vekselfasen i Dukan kuren

 
Burger til 2 personer

 

Ingredienser til burger med coleslaw og stegte, søde kartofler

 

Søde kartofler

½ kg søde kartofler 
1 tsk. olivenolie 
Peber
 

Burger

4 store portobello-svampe
400 g hakket oksekød, 3-7 %  
Salatblade
 

Coleslaw 

1 dl fromage frais 
½ tsk. dijonsennep 
1⁄4 tsk. mild karry 
1 fintrevet gulerod 
100 g fintstrimlet hvidkål
 
 

Fremgangsmåde 

 
Søde kartofler: Opvarm ovnen til 200°. Skrub kartoflerne rene og skær dem i både. Dup dem tørre og vend dem i olien på en plade med bagepapir. Sørg for, at de ligger i den ene side af pladen. Sæt pladen midt i den varme ovn og lad dem stege i ca. 25 min. Drys derpå med peber.
 
Burger: Fjern stokken på svampene. Læg svampene på pladen ved siden af kartoflerne. Lad dem stege i ca. 20 min.
Form kødet til to bøffer på størrelse med svampene. Opvarm en pande, til den er rygende varm. Brun bøfferne hurtigt på panden og lad dem derefter stege færdigt i ovnen (ca. 8 min. afhængigt af tykkelse).
Flæk svampene og læg bøfferne ind i svampene på salatblade.
 
Coleslaw: Rør fromage frais, sennep og karry sammen. Vend gulerod og hvidkål i dressingen.
 
TIP: Retten indeholder én tolereret fødevare, nemlig olien. Du må højst få to tolererede fødevarer i fase 2 om dagen.
Dukan Kuren slankehæfter