Gå til hovedindhold

Andesteg med stegt rødkål til mortensaften

Andesteg med stegt rødkål
Torsdag d. 10. november er det mortensaften og det betyder selvfølgelig, at der skal and på bordet. Her får du en low carb-opskrift på andesteg med stegt rødkål.
Opskriften er beregnet til 4 personer.
 

Det skal du bruge til andesteg med stegt rødkål:

1 frisk and på ca. 3 kg 
1 spsk. salt
1 æble
1 courgette
2 tørrede abrikoser
30 g hasselnødder 
300 g rødkål
1 spsk. smør
1 granatæble
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hasselnøddesmør
1 appelsin
50 g hasselnødder
 
 

Sådan laver du andesteg med stegt rødkål

Rens anden indvendigt, pluk eventuelle små dun af og gnid skindet med salt.
Skyl æble og courgette og skær dem og abrikoserne i mindre stykker.
Kom æble, courgette, abrikos og hasselnødder ind i anden og luk til med kødnåle.
Brun indmaden af i smørret og kom det i en bradepande sammen med 2 dl vand. 
Sæt anden på en rist over bradepanden og sæt den i ovnen ved 220°.
Lad anden brune i 1 time, skru derefter ned til 180° og lad den stege videre i 1½ time.
Snit rødkålen, tag kernerne ud af granatæblet og gem saften.
Sautér rødkålen let i olien, tilsæt hasselnøddesmør og saften fra appelsinen og granatæblet og lad det simre et par min.
Drys med nødder og granatæblekerner over salaten og servér.
 
 
 

Læs mere om