Gå til hovedindhold

Boller i karry

Boller i karry er en klassisk og traditionel dansk ret, de fleste kan lide, og med denne opskrift kan du være sikker på forkælelse til smagsløgene. Nyd også den smukke, gule farve med et pift af rødt fra de sprøde æbler på toppen.

Boller i karry er en klassisk og traditionel dansk ret, de fleste kan lide, og med denne opskrift kan du være sikker på forkælelse til smagsløgene. Nyd også den smukke, gule farve med et pift af rødt fra de sprøde æbler på toppen.

Ingredienser - Boller i karry

(4 potioner)

KØDBOLLER
★ 400 g hakket økologisk svinekød eller hakket kyllingekød
★ 1 revet løg
★ 1 spsk FiberHUSK med top
★ Salt
★ Peber

KARRYSAUCE
★ 2 spsk kokosolie
★ 1 finthakket løg
★ 1 mellemstort æble i tern
★ 2 spsk mild karry
★ 4 dl af kogevandet
★ 1 dl kokosmælk
★ 2 dl vand
★ 2 spsk Maizenamel

Prøv også: Stenalder-aftensmad: Boller i karry

Fremgangsmåde - Boller i karry

Bland kødet med det revne løg, FiberHUSK, salt og peber, og lad farsen hvile i en halv times tid på køl, så den sætter sig.

Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog, og form farsen til små kødboller.

Kom kødbollerne forsigtigt ned i det kogende vand, skru ned for varmen, og lad det simre.

Når kødbollerne stiger op til overfladen, er de færdige.

Gem 4 dl af kogevandet og hæld resten fra.

Smelt kokosolien i en gryde og svits løg og æble sammen med karryen ved middel varme i 3-4 minutter.

Tilsæt kogevandet, og bring saucen i kog.

Bland Maizenamelet i kokosmælken i en skål for sig og rør rundt eller pisk, til der ikke er klumper i, og hæld det over i saucen.

Lad saucen simre i et par minutter, og smag til med salt og peber.

Tilsæt kødbollerne, og varm retten op.

Servér med brune ris.

Prøv også: Kylling i karry med ris

Opskriften er fra bogen "SPIS DIG FIT" af Anne Bech.

Om bogen

SPIS DIG FIT er til dig, der ønsker en sund og slank livsstil, men også gerne vil spise andet end kål og kylling.

Anne Bech har samlet de bedste, enkle opskrifter fra sit sunde, slanke og grønne køkken og viser dig, hvordan du både kan tabe dig overflødige kilo, have det godt i din krop og samtidig spise dessert på en hverdag.