Gå til hovedindhold

Proteinrige brunchpandekager

Skønne pandekager med bærmousse efter LCHF-principperne.

Disse pandekager er geniale på brunchbordet som erstatning for de traditionelle hvedemelspandekager. De har desuden den fordel, at de mætter godt pga. det høje proteinindhold i hytteosten.

Ingredienser - Proteinrige brunchpandekager
8-10 stk.

4 æg
250 g hytteost (4 %)
2 spsk loppefrøskaller
1 spsk kokossukker
1 tsk stødt kardemomme
Revet skal af ½ øko-citron
Smør eller kokosolie til stegning

Bærmousse 
1 dl hindbær, friske eller frosne (optøede)
½ tsk vaniljepulver
2 dl fløde
1-2 tsk Sukrin (kan udelades)

Fremgangsmåde - Proteinrige brunchpandekager
Bland æg og hytteost og giv det en tur i blenderen eller med stavblenderen, så klumperne fra hytteosten forsvinder. Tilsæt resten af ingredienserne og blend en gang mere. Steg pandekagerne på en rygende varm pande i smør eller kokosolie. Da meningen er, at de skal være lidt tykke i det, skal du vente, til de har sat sig godt, før du vender dem. Brug gerne en slip let-pande.

Bærmousse
Giv hindbærrene et hurtigt opkog sammen med vaniljen og lad dem afkøle. Pisk fløden stiv og bland den afkølede hindbærmasse heri. Tilsæt Sukrin, hvis du ønsker en lidt sødere variant.

TIP:
Kender du problematikken med, at den første pandekage altid mislykkes! Nogen mener, det handler om, at panden ikke er ordentligt varm i første forsøg, men jeg har bare efterhånden valgt at acceptere, at jeg må kassere den første pandekage, der ryger på panden. Herefter går det som regel meget nemmere.

Prøv også lækker LCHF-dessert med honning og jordbær

 

Uddrag fra bogen LCHF - Spis dig mæt & glad af Jane Faerber, Politikens Forlag, 2013. Læs mere fra Jane Faeber på http://www.madbanditten.dk/

Læs mere om bogen HER >>

 

Artiklen indeholder affiliatelinks.