Gå til hovedindhold

Brownie - Stenalder-dessert

Brownie med pistacienødder

Opskrift på brownie

Opskriften giver omkring 6-8 brownies

Ingredienser - Brownie

100 g mørk chokolade, 85 % eller højere

200 g klaret smør eller kokosolie

1/2  tsk salt

80 g kakaopulver

200 g mandelmel (ikke fedtreduceret)

4 spsk usaltede pistacienødder

1 vaniljestang (brug penge på kvalitet)

2 dl honning eller 4 dl dadelsød

3 store eller 4 små æg

Fremgangsmåde - Brownies

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smelt chokolade og klaret smør eller kokosolie i en gryde over svag varme. Bland mandelmel, kakaopulver, salt og vaniljekorn i en skål. Tilsæt chokoladesmørret til de tørre ingredienser under omrøring. Tilsæt dadelsød og honning, og rør derefter æggene i, et ad gangen, så dejen samler sig og bliver glat.

Bag dine brownies i et velsmurt ovnfast fad eller i små silikoneforme i 15-20 minutter. 

Server dine brownies let afkølet med et dryp hindbærmousse og dekorér eventuelt med spiselige blomster (for eksempel violer, hjulkrone, røde kornblomster eller morgenfrue). 

Kagen kan holde sig i 3-5 dage på køl.

Opskriften på brownie er fra bogen Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh/Peoples Press

Bogen kan købes HER >>

 

 

 

 

 

Artiklen indeholder affiliate links.