Gå til hovedindhold

Kyllingebøf med champignonsovs og stegt broccoli

Kyllingebøf med broccolli og champignonsovs
Denne opskrift på kyllingebøf mætter godt pga. det høje indhold af protein. Perfekt til dig der er på Dukan kuren, spiser efter Palæo principperne eller bare vil skære lidt ned på kulhydraterne.
Tid: ½ time + tørretid til champignon

Ingredienser til kyllingebøf med champignonsovs og stegte broccoli:

150 g champignon, 225 g broccoli
1+1 tsk. olivenolie
150 g hakket kyllingekød 3-7 %
½ tsk. estragon el. ½ spsk. frisk peber
2 dl hønsebouillon
1 tsk. majsstivelse
citronsaft.
 
 
Du kan finde flere opskrifter fra Ude og Hjemmes bøf kur i Ude og Hjemme uge 47 

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 120 grader.
Skær champignon i 2-3 mm tynde skiver.
Bred champignon ud på en plade, beklædt med bagepapir, så de ligger enkeltvis.
Lad dem tørre i den varme ovn i ca. ½ time.
Derved får de en mere intens smag.
Skær broccoli i lange stykker a ca. ½ cm tykkelse.
Steg dem møre og sprøde ved svag varme på en slip letpande i 1 tsk. olie.
Form kødet til en bøf og varm panden op igen.
Tilsæt den sidste tsk. olie, og steg kyllingebøffen ca. 4 minutter på hver side.
Krydr med estragon og peber.
Kom bouillon og champignon på panden og lad det koge lidt ind.
Jævn let med majsstivelse udrørt i lidt vand.
Smag til med citronsaft, peber.
 
Energiberegning
Kcal 400 (Protein 47 g, fedt 17 g, kulhydrat 22 g, kostfibre 10 g)