Gå til hovedindhold

Stenalder-dessert: Chokomousse

Chokomousse med vanilje og kakaopulver

Cirka til 4 portioner

INGREDIENSER:

2 dåser økologisk kokosmælk (brug kun den faste del)

korn fra en 1 vaniljestang

3 æggehvider (eventuelt pasteuriserede)

4 spsk ren kakaopulver (uden sukker)

agavesirup eller dadelsød efter behov

masser af friske bær til servering

FREMGANGSMÅDE:

Hæld den flydende del fra kokosmælken. Smid den ikke ud ­— den kan fryses og bruges i en smoothie eller suppe på et andet tidspunkt.
 Pisk den faste del af kokosmælken sammen med vanilje-korn, kakaopulver og agavesirup eller dadelsød til en ensartet mousse i en røreskål.

Pisk så æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kokosmassen. Smag til med sødt, og anret moussen i portionsglas eller små skåle. Lad den stivne i et par timer og gerne natten over på køl. Pynt med friske bær eller blendet frugtcoulis og servér. 

Moussen holder sig frisk i 1 til 2 dage på køl.

 

Opskriften er fra bogen Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh/Peoples Press.

Bogen kan købes her