Gå til hovedindhold

Stenalderkost: Pebernødder

Lyse pebernødder
Skøn opskrift på pebernødder i en mere sund udgave.

Mange danskere forbinder julen med julekager som pebernødder og brunkager, og de kan derfor have svært at holde fingrene fra de små brune kager. Derfor er det godt, at der findes flere og flere alternativer til de usunde udgaver af kagerne 

Denne opskrift giver ca. 50 pebernødder. 

Ingredienser - Pebernødder

150 g mandelmel

100 g mandelcreme - kan købes i helsekostforretninger, eller du kan lave det selv

1 tsk vaniljepulver

2 tsk kanel

1 nip salt 

1 æggehvide 

4 spsk klaret smør 

1 dl honning f.eks. akaciehonning

Disse søde brændte mandler er et lidt sundere alternativ til pebernødder 

Fremgangsmåde - Pebernødder

Forvarm ovnen til 150 grader.

Bland mandelmel, mandelcreme, vanilje, kanel og salt i en skål. Tilsæt æggehvide, honning og klaret smør, og rør dejen godt sammen.

Placer den så midt på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg også et stykke bagepapir over dejen, inden du ruller den med en kagerulle, til den fylder hele bagepapiret.

Gennemskær den udrullede dej i ønskede størrelser med en kniv, eller udstik dejen i sjove figurer. Drys eventuelt med hakkede mandelflager og lidt ekstra kanel.

Bag kiksene i 5 til 10 minutter på ovnens midterste ribbe. Hold øje med dem undervejs, de får nemt for meget.

Opskrift fra bogen Stenalderkøkken af Katrine Tuborgh/Peoples Press

Bogen kan købes lige her!

Artiklen indeholder affiliate links.