Gå til hovedindhold

Tomatsuppe med bagte tomater

Tomatsuppe med bagte tomater i skål på bord
Få varmen med en dejlig, fyldig tomatsuppe, der er fuld af smag.

Tomatsuppe med bagte tomater 

2 pers. 

Tid: 15 min + ovntid

Ingredienser

600 g cocktailtomater

2 løg

Salt og peber

1 fed hvidløg

25 g tomatpuré

5 dl grønsagsbouillon

1 håndfuld frisk basilikum

50 g ristet brød

50 g græsk yoghurt 10 %

Alternativ til tomatsuppe med bagte tomater: Thai-tomatsuppe med karrystegte grøntsager

Fremgangsmåde

Halvér tomaterne og læg dem i et ovnfast fad sammen med løg i smalle både. Krydr med salt og peber og bag tomaterne ved 125° i ca. 1 time.

Kom de bagte tomater og løg i en gryde sammen med knust hvidløg, tomatpuré og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre 10 min.

Blend suppen en anelse med basilikum, så den har en lidt grov konsistens. Smag til og servér suppen med ristede brødstykker og yoghurt på toppen. 

Tomatsuppe med peberfrugt

Energi pr. person: 209 kcal.

Fordelt på:

fedt 20 %

protein 14 %

kulhydrat 66 %