Gå til hovedindhold

Tomatsuppe med suppehorn

Tomatsuppe med suppehorn og persille på toppen
Du kan sagtens tabe dig ved at spise suppe, men husk at vælge sunde supper med mange grøntsager. Start evt. med at indføre et par suppedage om ugen og husk selvfølgelig at være bevidst om, hvad du spiser til resten af dagens måltider. Her får du opskriften på en lækker tomatsuppe, der kun indeholder 350 kcal.
(4 pers.)

Ingredienser til tomatsuppe med suppehorn:

2 løg
4 stilke bladselleri
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 ds. hakkede tomater
1 lille ds. tomatpuré (70 g)
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret timian
5 dl grøntsagsbouillon el. vand
Salt og peber
Evt. lidt cayennepeber
100 g fuldkornssuppehorn
1 bdt. persille
 
Tilbehør:
Fuldkornsbrød
 

Fremgangsmåde 

Hak løgene og skær bladsellerien i små stykker.
Svits dem i olien i en gryde.
Tilsæt finthakket hvidløg, tomater, tomatpuré, oregano, timian og bouillon eller vand.
Kog suppen i ca. 30 min. og smag den til med salt, peber og evt. lidt cayennepeber.
Kog suppehornene i en gryde letsaltet vand, til de er knap møre.
Sigt dem og kom dem i suppen lige inden servering.
Servér suppen med et drys hakket persille.
 
Energiindhold i 1 portion tomatsuppe med 1 skive brød: 350 kcal