Gå til hovedindhold

Derfor bliver maven mere buttet med alderen

Oplever du, at det bliver svære og svære at slippe af med kærlighedshåndtagene? Så kan det være fordi, det er alderen der trykker.

Derfor bliver det vanskeligere at holde maven flad med alderen

Det er ikke kun indbildning og en dårlig undskyldning, når vi føler, at det går langsommere med vægttabet i takt med at alderen stiger.

En ny japansk undersøgelse, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet The FASEB Journal, viser nemlig, at den del af kroppen, der skal hjælpe med at forbrænde fedt, bliver mere ineffektiv med alderen. Det skriver Dailymail.co.uk.

Læs også: Så nemt kan du holde dig slank. 

Kroppen har to typer fedt

I kroppen har vi to former for fedt, det hvide og det brune. Og det var netop det brune fedt, som forskerne fra University of Shizuoka havde fokus på, da de lavede undersøgelsen på en række laboratoriemus. Det brune fedt kaldes også det gode fedt, da det er med til at danne energi, som forbrænder det hvide fedt.

Læs også: Cyklen holder dig ung. 

Ældre skal arbejde dobbelt så hårdt med deres kur

Forskerholdet opdagede dog, at med alderen, så blev det brune fedt mindre aktivt, hvilket vil sige, at det ikke blev ved med at være så effektivt i forhold til fedtforbrændingen.

- En typisk anke er, at ældre mennesker må arbejde dobbelt så hårdt med deres kur og motion for at opnå bare halvdelen af de resultater, som yngre mennesker når. Nu har vi et meget billede af, hvorfor det er tilfældet - vores brune fedt holder op med at virke med alderen, siger Gerald Weissmann, professor og redaktør på The FASEB Journal, til Dailymail.co.uk.