Gå til hovedindhold

10 minutters motion om dagen hjælper hukommelsen

Det kræver ikke meget, men til gengæld er gevinsten stor - et studie viser nemlig, at blot 10 minutters daglig motion kan hjælpe på din hukommelse.

En gåtur, lidt yoga eller måske tai-chi.

Mere skal der ifølge forskere fra University of California ikke til for at huske lidt bedre, skriver The Guardian.

Det konkluderer de amerikanske forskere i et studie, der er der er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Huskede bedre

Forskerne fik 36 forsøgspersoner i starten af 20’erne til at deltage i et huskespil over 2 omgange.

Første gang efter 10 minutters let motion og igen efter uden motion.

Resultatet viste, at forsøgspersonerne klarede sig væsentligt bedre efter 10 minutters motion.

Læs mere fra videnskab.dk: Derfor er motion den bedste medicin 

Forskerne gentog eksperimentet med 16 af forsøgspersonerne, mens de målte deres hjerneaktivitet.

Denne gang kunne forskerne måle, hvordan kommunikationen mellem hippocampus og hjernebarken - to områder, der begge er afgørende for en god hukommelse - var forhøjet.

Forskerne kunne også måle, at humøret var større hos dem, der havde dyrket motion, og det kunne også være en del af forklaringen på, at de havde klaret sig bedre i testen.

Michelle Voss, lektor i neurovidenskab ved University of Iowa, der ikke har været indblandet i forskningen, kalder ifølge The Guardian studiet for »interessant«.  

»De områder af hjernen, der stimuleres i studiet, er de områder, der også menes at spille en stor rolle i forbindelse med hukommelsestab blandt ældre. Derfor kunne det også være interessant at se eksperimenterne udført på en ældre gruppe mennesker,« fortæller hun til The Guardian.

Se flere artikler på Videnskab.dk