Gå til hovedindhold

8 måder at få tid til motion

Gode råd til hvordan du får tid til motion i hverdagen

At man ikke har tid, er den undskyldning, jeg har hørt flest gange, når folk ikke får trænet og motioneret.
Sjovt nok har vi tid til at se tv i mere end tre timer dagligt.

Er mangel på tid en af dine foretrukne undskyldninger for ikke at træne nok?
Hvor klar er du? Se, om disse tip kan inspirere dig til at finde mere tid til at gøre din krop sund, stærk og velformet.

• Læg en plan.

Folk, der har en plan, har langt større chance for at komme i mål, viser adskillige undersøgelser.

Skriv planen ned i detaljer og hæng den op på køleskabet, badeværelsesspejlet, tøjskabet, som note på din computer. Mind dig selv om din plan.

• Svar på din mail, når du læser den.

Vi bruger oceaner af tid på at læse de samme mail flere gange. Nysgerrighed gør, at vi ofte læser mail, men vi besvarer dem ikke altid med det samme. 
 
Beslut dig for, at du besvarer din mail, når du læser den (hvis du kan svare), og undlad at tjekke mail så ofte. Brug den overskydende tid på at træne.

 

• Leg med dine børn.

Dine børn vil elske, at du tager dem med ud i gården, på legepladsen, i haven, til søen. Foretag dig aktiviteter udendørs med dine børn og deltag aktivt i legen.
 
På den måde får du pulsen op og er sammen med dine børn samtidig. Er børnene over legealderen, så tag dem med på din løbetur. De kan cykle, hvis de ikke løber.
 

• Køb stort ind eller bestil varer på nettet.

Lav en indkøbsliste, der dækker indkøb for en hel uge. Tænk ugen godt igennem og lav listen, så den passer til jeres aktiviteter. Du kan også bestille det hele på nettet og få det leveret til døren eller til din arbejdsplads. Du sparer tid, når du ikke skal stå i kø eller finde en parkeringsplads.
 

• Sluk tv’et.

Danskere ser i gennemsnit mere end tre timers tv dagligt. Sluk tv’et af og til og brug tiden på at træne. Kan du ikke undvære flimmer, så find en måde at træne på, mens du ser tv.

 

• Tal i telefon, mens du træner. 

Alle dine telefonopkald til venner og familie kan sagtens klares, mens du går rask, små-jogger eller sidder på kondicyklen. Selvfølgelig er det bedst, at du er koncentreret om det, du laver, men hvis alternativet er, at du ikke får trænet, hvad så med at klare samtaler og lave aftaler, mens du alligevel er i bevægelse?
 

• Lav store portioner mad.

Du sparer masser af tilberedningstid, hvis du samler din madlavning til hver anden eller tredje dag eller hvis du laver hele ugens aftensmåltider for eksempel om søndagen. Kom maden i fryseren, tag poserne ud om morgenen, og maden er klar til at blive opvarmet til aften. Så skal du kun tilberede grøntsagerne fra bunden.

 

• Træn hjemme.

Selv om hjemmetræning måske ikke er det første valg for dig, hvad så med at overveje det, hvis tiden er knap.

Invester i to elastikker, to sæt håndvægte (forskellig vægt) og en træningsmåtte.

Gå på jagt efter inspiration på nettet eller her på siderne, og du har dit eget fitnesscenter.

 

Læs mere om