Gå til hovedindhold

Boldspil eller styrketræning

Er du mest til holdbaseret boldspil og ikke så meget til styrketræning? Så er der gode nyheder til dig... Læs med nedenfor.

Boldspil eller styrketræning? 

Forskere ved Københavns Universitet har for nyligt offentliggjort undersøgelser om ældre og motion, der viser, at holdbaseret boldspil, f.eks. hockey, er lige så effektivt som styrketræning. Til gengæld finder ældre holdtræning markant mere motiverende.
 

Undersøgelsen 

I et 12 uger langt forsøg deltog 19 mænd og 25 kvinder i alderen 65-93 år. Resultaterne var de samme i begge grupper, hvor muskelmassen i armene blev øget med 19 procent, imens muskelmassen i benene blev øget med 11 procent. Mens hvor de ældre, der styrketrænede, omtalte træningen som ”pligt”, oplevede de ældre, der trænede boldbaserede aktiviteter markant mere glæde og motivation ved at træne på hold. Professor Jens Bangsbo, som er hovedforfatter bag studiet, mener, at projektet har vist, at boldspilsbaserede holdspil er muligt, selv for ældre borgere helt op til 93 år, hvis man tager højde for deltagernes fysiske formåen. Og det skulle give meget spændende muligheder for udvikling af nye motionstilbud i kommunale ældrecentre. (HT)
Kilde: Videnskab.dk