Gå til hovedindhold

En times motion forlænger livet

Hver dag sidder danskerne i gennemsnit 6-7 timer på deres bagdel. Og det er skadeligt for helbredet og det at sidde stille kan være skyld i for tidlig død. Men der skal ikke meget til for at knække den onde cirkel. 1 times motion om dagen for at være helt præcis

Sidder man dagligt mange timer på kontorstolen eller i sofaen, så skal man huske at få rørt sig i løbet af dagen.

Det er ikke kun en lille del af danskerne det handler om. Den gennemsnitlige dansker sidder nemlig ned i 6-7 timer dagligt, mens kontoransatte sidder ned 10 timer i løbet af en dag. Det gør os til nogle af de mest stillesiddende europæere.

Motion kan kombineres med noget så simpelt som at rejse sig op. Læs hvorfor det er en gevinst for din sundhed at rejse dig op

Og den stillesiddende livsstil har alvorlige konsekvenser for vores helbred, ligesom det kan resultere i for tidlig død.

Motion - så meget skal der til

Men med en times daglig motion kan man passe på sit helbred og undgå for tidlig død. Det viser et internationalt forskningsprojekt, hvor man bl.a. en årrække har fulgt 71.000 danskere.

Studiet viser – ikke overraskende - at stillesidning er skadeligt for helbredet, især hvis man ikke også får motion. Det vidste forskerne godt. Men de vidste ikke, hvor meget motion der skal til for modvirke nogle af de helbredsrisici, der er ved at sidde meget ned. Det er altså én time dagligt.

Det kan være en rask gåtur eller at cykle til arbejde. Det behøver ikke at være hård fitness-træning. Det vigtige er, at pulsen kommer op. 

Kilde: Statens Institut for Folkesundhed

Læs mere om