Gå til hovedindhold

Leg er motion

Sådan kan du og familien have det rigtig sjovt i efterårsferien, samtidig med at I får en masse motion.
Nu begynder skolernes efterårsferie, og er hverdagen fyldt med stillesiddende aktiviteter for børn og voksne, er det selvfølgelig en god idé at bruge ferien på at få rørt 
kroppen. 
Der er masser af mulighed for at lave udendørstræning for hele familien i tørvejr, men byder vejrudsigten på regn og blæst, kan det være fristende at blive indendørs og dase foran skærmene. 
I kan også vælge at være aktive og få leget sammen i stedet for. Fælles aktiviteter giver god energi, bedre sammenhold, sved på panden og højere forbrænding. 
Her er tre idéer til indendørs motion, som du kan lave med dine børn, med dine voksne venner eller familiemedlemmer. Der er ingen aldersgrænse! 
 

Løb et orienteringsløb 

Lav forskellige poster. 
Afmærk dem på en plantegning af huset eller lejligheden.
Lav en bestemt rækkefølge for posterne. 
Tag tid på, hvem der hurtigst komme rundt til alle poster. 
Løb en person ad gangen, ellers er der for stor risiko for sammenstød og væltede vaser. 
Man kan variere orienteringsløbet ved for eksempel at have opgaver på hver post, hvor man skal lave fem englehop eller armbøjninger, før man må løbe videre. Når det foregår indendørs er det nemt at holde øje med, at alle laver alle øvelser. 
 

Walk and talk

”Vi taler så godt, når vi går en tur.” Sådan siger mange af mine klienter om gåture med deres ægtefæller eller kærester. I en travl hverdag kan det være svært at nå at 
tale om andet, end hvem der skal hente og bringe til institutioner og fritidsaktiviteter, hvem der skal købe bleer og gå til skole-hjem-samtaler. 
 
Når der går lang tid mellem de dybere samtaler, kan de være svære at få hul på. Løsningen kan være at gå en tur, hvor man får sludret. Man er i bevægelse, og samtidig har man ikke øjenkontakt. I kan for eksempel stille hinanden disse spørgsmål:
 
• Hvad drømmer du om? (vær tavs, mens der svares – stil spørgsmål, når han/hun er færdig).
• Hvad ville du ønske, at du kunne, som du ikke kan nu?
• Hvis du kunne ændre en ting i verden med det samme, hvad skulle det så være?
• Hvis du havde frit valg, hvordan skal din hverdag så se ud, fra du står op, til du går i seng?
• Hvem var din bedste ven, da du var teenager, og hvorfor?
• Hvad er det mest pinlige, du har været ude for?
• Hvad er det sjoveste, du har oplevet?
 

Træn med TV

Støv en af træningsvideoerne fra reolen af eller find en video på nettet – og lad hele familien svede sammen på gulvet foran tv eller computer. Der kan komme meget sjov ud af at prøve at følge med. 
 

Dyst på Wii 

Dyst mod hinanden i de forskellige konkurrencer.Prøv jer frem og find noget, I alle bliver bidt af.Hep på hinanden og giv hinanden tip til, hvordan man bliver bedre, så 
alle får mere ud af øvelserne.
 

Læs mere om