Gå til hovedindhold

Motion behøver ikke være hårdt

Tv-programmer om overvægtige, der kæmper hårdt for at tabe sig, skræmmer andre fra at dyrke motion, mener motionsekspert.

Tv-programmer om overvægtige, der kæmper hårdt for at tabe sig, skræmmer andre fra at dyrke motion, mener motionsekspert.

Motion behøver ikke være hårdt

Ekstremsport er ekstremt in for tiden, og i tv vrimler det med programmer om overvægtige, der må så grueligt meget igennem for at tabe de ekstra kilo.

Men de hårdt kæmpende mennesker kan forhindre andre i at kaste sig ud i motion, understreger motionsekspert Marina Aagaard.

- Jeg tror, det skræmmer rigtig mange mennesker fra at komme i gang med at motionere. De tror simpelthen, at det skal være så hårdt at motionere. Men det skal det slet ikke, siger hun til dr.dk.

Selv lidt motion har mange fordele

Marina Aagaard ser intet i vejen for, at man starter blidt ud med motionen og så langsomt trapper op, når man er godt i gang. Selv har hun også dage, hvor hun holder en pause med motionen for ikke at køre sur i det.

- Man kan sagtens begynde i det små og så trappe langsomt op – selv lidt motion har mange fordele. Jeg lytter til min krop og mærker efter, hvad jeg har brug for. Der kan være dage, hvor jeg er fysisk træt og måske har det bedst med at strække lidt ud foran fjernsynet. Andre dage går jeg i fitnesscentret, og andre dage igen danser jeg. Har jeg ikke så meget tid, så sjipper jeg 10-20 minutter – og så har jeg det godt bagefter, siger motionseksperten.

Sådan finder lysten til motion

Det er aldrig for sent at dyrke motion

Det vigtigste er, at du er klar over, at det aldrig er for sent at gå i gang med at dyrke motion – uanset hvilket udgangspunkt du har, påpeger Marina Aagaard og giver følgende råd til nye motionister:

- Begynd med bare fem minutter om dagen. Løb eller gå en rask tur. Det behøver ikke være mere. Og veksl mellem konditionstræning og styrketræning. Find den motion, der gør dig glad. Hold kroppen i gang, og husk det er aldrig for sent at komme i gang. Du hjælper dig selv og din krop ved at gøre det, slutter hun.

Verdens bedste maveøvelse

10 gode grunde til at komme i gang med motionen

Gang slanker mere end løb

Læs mere om