Gå til hovedindhold

Sex er en bedre motionsform end en rask gåtur

Hvis du foretrækker lagengymnastik frem for en rask gå- eller joggetur, så er det ikke dårligt for dit vægttab. Sex tæller nemlig som motion.

Hvis du foretrækker lagengymnastik frem for en rask gå- eller joggetur, så er det ikke dårligt for dit vægttab. Sex tæller nemlig som motion.

Det behøver ikke være kedeligt at forbrænde kalorier. Forskning viser, at sex tæller som motion – faktisk forbrænder du lige så mange kalorie ved en halv times joggetur, som ved at have sex med din elskede i en time!

At vi forbrænder kalorier under sex, er i sig selv ikke en nyhed, men ved undersøgelsen hos University of Quebec, blev der for første gang lavet direkte målinger af kalorieforbruget under sexakten.

Læs også: Sådan forbrænder du 100 kalorier på 10 forskellige måder

Forsøget tog udgangspunkt i 21 heteroseksuelle par mellem 18 og 35 år, der hver fik udleveret et armbånd, der både kunne måle deres bevægelse, kropstemperatur og svedmængde, så deres forbrænding af kalorier nøje kunne følges.

En løbetur før sex

Alle forsøgspersonerne skulle starte med en 30 minutters løbetur på løbebånd, så hver enkelt persons energiforbrug ved motion kunne blive fastlagt. Derefter blev alle parrene sendt hjem i dobbeltsenge. De skulle nyde forsøget anden del fire gange over en måned.  

Resultatet var klokkeklart – kvinderne forbrændte i gennemsnit 3,1 kalorier i minuttet og mændene forbrændte 4,2 kalorier i minuttet. Sammenlagt endte kvinderne med et kalorietab på 69, hvor mændene ’vandt’ med 101 kalorier.

Forsøget fortæller ikke noget om, om mænd generelt er mere aktive under akten, end kvinder, siden de forbrænder mest, men der er ingen tvivl om, at det er positivt for begge parter, at sex nu betragtes som en betydelig form for motion. Men hvis man føler det som et marathonløb efter sex, så svarer kalorieforbrændingen faktisk ikke til meget mere end en gåtur op af trapper eller en svingom med støvsugeren.    

(Kilde: Femina og Videnskab.dk)

Læs også: Hindbær sætter gang i forbrændingen

Artiklen indeholder affiliatelinks