Gå til hovedindhold

Derfor er crosstraineren bedst til vægttab

En af de træningsformer, hvor du bruger mest energi pr. minut og hurtigst øger din kondition er crosstraineren

En af de træningsformer, hvor du bruger mest energi pr. minut og hurtigst øger din kondition, er langrendsløb. Men du behøver ikke spænde skiene på eller vente til vintersæsonen for at få det høje energiforbrug.

Crosstraineren, som du finder i de fleste fitnesscentre, og som du kan købe til hjemmebrug, efterligner nemlig langrendsløbet i selve bevægelserne, og fordi du belaster både arme og ben samtidig, er energiforbruget skyhøjt.

9 tips til stærke muskler

Alle muskler røres

En crosstrainer er en af de sidst ankomne kredsløbsmaskiner i fitnessjunglen. Crosstraineren er en klon af et løbebånd, en kondicykel og en stepmaskine (trappemaskine). Og så har den udstyr til at belaste armene, så overkroppen kommer i sving under træningen, og så ryggen bruges korrekt.

Crosstraineren giver mulighed for rigtig god konditionstræning, fordi samtlige af kroppens muskler er i aktivitet på den. Ud over det høje kalorieforbrug bliver hele kroppen motioneret og får flottere form.

Nænsom træning  ved skader

Når både arme og ben bliver belastet, stiger energiforbruget, ligesom træningen af mave- og rygmuskler bliver større end ved aktiviteter, hvor det primært er benene, der arbejder.

Endnu en gevinst for dig, der har skader og skavanker at tage hensyn til: Crosstraining giver ingen lodrette stød op gennem leddene, fordi fødderne er i berøring med pedalerne i hele bevægelsen. Crosstraineren kan også bruges som supplement til løbetræningen, da den fremmer løbebevægelsen uden at belaste sener og led i samme grad som løb.

Verdens bedste maveøvelse

Læg et program

Du kan lave dit eget træningsprogram, eller du kan følge et af de forprogrammerede træningsprogrammer, som de fleste crosstrainere har. Vil du godt i gang med træningen uden overbelastningsskader, så begynd med dette program to gange om ugen:

Dag 1: 3 minutters opvarmning ved stigende intensitet. 15 minutters løb i et tempo, hvor du kan tale samtidig. 3 minutter i gå-tempo.

Dag 2: 3 minutters opvarmning ved stigende intensitet. 14 minutters intervaltræning, hvor du først løber 30 sekunder, så hurtigt du kan og herefter 1,5 minut i roligt tempo - gentages 7 gange. 3 minutters gå-tempo til sidst.

Få slanke arme på bare 28 dage

 

 

Læs mere om