Gå til hovedindhold

Det var satans! Bandeord gør dig stærkere

Selvom bandeord ikke er særligt pæne, kan de faktisk være med til at forbedre din præstation i træningscentret.

Da du var barn, lærte du måske, at bandeord ikke hører til i sproget, hvis man er et ordentligt menneske. Men hvis man i stedet vil være et stærkt menneske, kan der være god grund til at lufte ens vrede gennem sproget. 

Det skriver Theguardian.com. 

Det er et engelsk studie, der er kommet frem til konklusionen, efter at forskere lod 81 forsøgspersoner bande og svovle, mens de løftede vægte og dyrkede motionscykling. 

Og her viste det sig altså, at de, der gav den gas med bandeord, også gav den mere gas med motionen. 

Få flere tips til at presse dig selv under træningen på Videnskab.dk

Giver præstationen et skub

I løbet af de 30 sekunder, cyklisterne skulle bande og cykle samtidig, nåede deres effekt at blive 24 watt større end de cyklister, der ikke bandede.

De, der skulle lave dødløft, kunne tage 2,1 kg mere i gennemsnit, hvis de bandede imens.

"Vi fortæller ikke folk noget, de ikke allerede ved, men vi bekræfter det i stedet på en systematisk og objektiv måde. Jeg tror, at mange per instinkt rækker ud efter bandeord, når de slår sig, og når de vil give deres præstation et ekstra skub," siger Richard Stephens, der står bag forsøget og er psykolog ved Keele University, til Theguardian.com. 

Bandeordene, som deltagerne brugte, fik de selv lov til at vælge, men de blev bedt om at tænke på et ord, de ville bruge, hvis de bankede hovedet ind i noget. De, der ikke skulle bande, skulle i stedet sige et neutralt ord, de normalt ville bruge til at beskrive et bord. 

Læs flere artikler på Videnskab.dk