Gå til hovedindhold

Få lyst til at træne

Det kan være svært at komme i gang med træningen, men tænker du motion ind i din hverdag, vil det blive mere naturligt for dig og langsomt vække lysten til at træne. Her får du 3 enkle råd til motion i hverdagen.

1: Gå 60 minutter om dagen (cirka 10.000 skridt)
Del gerne gåturen op i to ture. En gåtur bør vare mindst 30 minutter.-

Læg intervaller ind under gåturen og mærk hvor meget du forbedrer dig for hver gang.
5 minutter: Gå i almindeligt tempo.
2 minutter: Gå raskt af sted.
5 minutter: Gå i almindeligt tempo.
3 minutter: Gå raskt af sted.
Gentag intervallerne under hele gåturen.

Udfordr dig selv hele tiden – eftersom din kondition bliver forbedret via intervaltræningen, bør du hele tiden udfordre dig selv og forlænge de intensive intervaller – evt. begynde at løbe under dem.

2 Få nem og gratis træning

Læg lidt hurtig træning ind i din hverdag, så snart det er muligt. Tag trappen på arbejdet, brug køkkenbordet til stående armbøjninger eller planke. Snup en stol og lav armdips eller lav mavebøjninger, mens du ser tv.

3 Se resultaterne for dig

Har du svært ved at komme i gang med træningen? Det hele handler om din tankegang. Visualiser for dig selv, hvordan du har det efter din træning: Du sveder, føler dig stærk og har det godt med dig selv. Den følelse skal lokke dig op af sofaen og væk fra tv-skærmen.
Har du for lidt tid? Så træn mindre. Vær glad for det, du kan i stedet for at bebrejde dig selv og gå rundt med evig dårlig samvittighed. Det skal være sjovt at træne.

TIP: 

Bestem dig for dagens øvelse – for eksempel squats, som du udfører 10 gange hver gang, du går i køkkenet. Det tager max 20 sekunder per gang, men på en hel dag kan det blive til over 100 gentagelser – med garanteret effekt. Vælg andre øvelser de andre dage, så du veksler mellem de forskellige muskelgrupper.
 

 

 

Kilde: Måbra

 

 

 

Læs mere om