Gå til hovedindhold

Løbeprogram: Kom godt i gang med løb

Mange oplever smerter i knæ og skinneben, når de begynder at løbe. Ofte er det fordi de lægger for hårdt ud i begyndelsen. Her er et seksugers løbeprogram til dig, der vil godt i gang og gerne vil løbe uden smerter.

Kom godt i gang med løb

Løbere og især ældre løbere er dem, der hyppigst får overbelastningsskader. Løb er hårdt for kroppen. Det er ikke hårdere, end at den kan trænes op til at tåle det, men hvis din hverdag primært foregår siddende og ikke med meget aktivitet, er din krop ikke rustet til at klare de mange kilos belastning, hvis du løber mere, end hvad formen er til. Det gør mange af os, fordi vi er utålmodige.

Træningsekspert Birgitte Nymanns bedste råd til dig, der vil lære at løbe uden om skader, men som også vil være glad for at løbe, er: Løb så langsomt, at du næsten føler, at du går. Og løb så kort, at du føler, du burde have løbet længere. Det skal du gøre i hvert fald de første mange gange, du løber.

Find de rigtige løbesko - Her finder du et stort udvalg af løbesko til lave priser >>

I begyndelsen vil du være utålmodig, men det betaler sig at lægge ud med korte, rolige træningsture, hvis du vil være løber i lang tid og dermed få den gavnlige virkning af regelmæssig træning. Her er et seksugers løbeprogram til dig, der vil godt i gang.

Læs også: Løb er for alle

Sådan kommer du i gang med løb

Uge 1 og 2

5 minutters aktiv gang

Løb 1 minut

Gå 1 minut

Gentag 5 gange

5 minutters gang

Uge 3 og 4

5 minutters aktiv gang

Løb 1 ½ minut

Gå 1 minut

Gentag 5 gange

5 minutters gang

Læs også: derfor er løb fantastisk

Uge 5 og 6

5 minutters aktiv gang

Løb 1 ½ minut

Gå 30 sekunder

Gentag 6 gange

5 minutters gang

Løbetøj

Du behøver ikke at bruge en masse penge på smart løbetøj for at komme godt i gang, men hvis du alligevel gerne vil have udstyret i orden, så får du her vores forslag, til lækkert løbeudstyr, som ikke koster en formue.

Vores favoritter:

Løbetights fra Ellos Sports

Ellos Sport Elin Tights

Løbejakke fra  Ellos Sport

Ellos Sport Løbejakke AK Jkt

Løbe t-shirt fra Nike

Nike T-shirt DB Scoop Workout Shirt

Sports BH fra Ellos Sport 

Ellos Sport Sports-bh i fast funktionsmateriale<br>

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs mere om