Gå til hovedindhold

Sådan bruger du løbebåndet bedst

Det er koldt og mørkt udenfor, og mange af os trækker indendørs for at træne. Vil du holde løbeformen ved lige på et løbebånd, er der flere ting, du kan gøre for at styrke dit løb og styre uden om de skader, som hyppigst opstår, når du bruger mange timer på båndet.

Sådan bruger du løbebåndet bedst 

Det bliver koldere og mørkere udenfor, og mange af os trækker indendørs for at træne. Vil du holde løbeformen ved lige på et løbebånd, er der flere ting, du kan gøre for at styrke dit løb og styre uden om de skader, som hyppigst opstår, når du bruger mange timer på båndet. 

Find de rigtige løbesko - Her finder du et stort udvalg af løbesko til lave priser >>

5 tip til løbebåndet

• Som udgangspunkt skal du sætte stigningen til 1 procent, for at løb på løbebånd minder mest om løb udendørs.

• Løb i forskellige hastigheder. Sætter du løbebåndet på en fast hastighed i lang tid, bliver løbet monotont og ligner ikke måden, du løber på udendørs. I naturen sætter du naturligt tempoet op og ned og slingrer fra side til side. Det kan du efterligne ved at ændre på den hastighed, du løber med. Løb 1-2 minutter lidt hurtigere og gå så i 1-2 minutter.

• Løb med forskellig skridtlængde. Når du løber udendørs, ændrer du ofte på din skridtlængde, når du skal op og ned ad kantsten, forbi en gren eller en anden løber eller på andre måder skifter skridtlængde. Løb med små skridt, store skridt, hoppende skridt. Leg med din stil på løbebåndet. Det gør dig til en bedre løber. 

• Undgå at løbe, mens du holder fast i håndtagene på løbebåndet. Det giver en akavet løbestil og gør dig ikke til en bedre løber. Gå i stedet, indtil du er klar til at jogge uden at holde fast.

• Løb eventuelt med en løbecoach i ørerne. I modsætning til løb udendørs er det let at følge en løbecoach på din iPod eller mobil. Der findes et væld af løbecoach-lydfiler på nettet. Det er løbeprogrammer, som du følger på din løbetur. De guider dig igennem opvarmning og dine intervaller med motiverende vejledning. Nogle lydfiler indeholder også musik, som skal sætte fut i dine ben.

Vil du have dit eget løbebånd stående derhjemme? Du finder et udvalg af løbebånd i forskellige prisklasser HER >>

Artiklen indeholder affiliatelinks.

 

Læs mere om