Gå til hovedindhold

Sådan sidder du rigtigt på spinningcyklen

Du skal ikke sidde på samme måde, som når du cykler udendørs - læs her om den korrekte indstilling.

Spinning er en af de fitnesstrends, som har holdt sin popularitet. Massevis af danskere træder hver uge i pedalerne til hede rytmer i spinninglokalerne landet over.

Spinning er effektiv motion på kort tid, og det er meget nemt at afpasse træningen til sit eget niveau. Det er desuden motiverende at puste og stønne sammen med andre, mens instruktøren kommer med instruktioner.

Læs også: Når træning gør ondt

Få det optimale ud af din træning

Desværre mangler der af og til instruktion i korrekt indstilling af cyklen. Især ses det i de mere øvede spinningtimer, at mange deltagere har glemt, hvordan man egentlig sidder bedst på cyklen.

Sidder man ikke optimalt, kan man få ondt i ryggen, have sværere ved at få vejret, ikke udnytte sit tråd i pedalerne ordentligt.  Man får i det hele taget ikke det optimale ud af cykeltræningen.

Når man cykler udendørs, er det en fordel at sidde lidt sammenbøjet, fordi det giver mindre vindmodstand, og man  derfor hurtigere kan komme frem.
Da det ikke er nødvendigt at tage hensyn til vindmodstand indendørs, kan man indstille cyklen, så man bedst kan træde i pedalerne.

Sådan indstiller du din spinningcykel

Du skal stå ved siden af cyklen med siden til. Så løfter du det ene ben op, til lårbenet er vandret (bøj knæet). Sadlen skal være på højde med oversiden af dit lår. Indstil styret, så det er på højde med din saddel.

Har du ondt i ryggen, eller er du gravid, så sæt styret højere end sadlen. Det er sjældnere saddelhøjden, der ikke er indstillet korrekt, men langt oftere styret, der er sat for lavt.

Op med styret, hvis du vil have både ekstra kalorieforbrænding og mindre risiko for skader.

Læs også: Sådan forbrænder du 100 kalorier på 10 måder

Læs mere om