Gå til hovedindhold

12 nye opskrifter til Low FODMAP

Hvis du køber Familie Journal i denne uge, får du samtidig et hæfte om Low FODMAP diæten

 

I denne uge følger der et hæfte om Low FODMAP diæten med Familie Journal. I hæftet får du 12 opskrifter til Low FODMAP diæten samt en liste over fødevarer med et lavt indhold af FODMAP's.

Familie Journal nr. 6 er på gaden fra mandag d. 8. - 14. februar 2016.

Low FODMAP lindrer mavesmerter

Low FODMAP diet er udviklet i Australien for at lindre symptomer på en irritabel tarm. Irritabel tarm rammer ca. 10-15% af alle danskere og betyder symptomer som mavesmerter, luft i maven, oppustethed og løs eller hård mave. Low FODMAP diet kan lindre disse symptomer hos ca. 75% af alle med irritabel tarm, og diæten er derfor blevet meget populær de seneste år. Kort fortalt udelukker diæten en gruppe af kulhydrater, dem, man kalder FODMAPs, i en periode på 2-8 uger. Efter denne periode skulle man gerne få det bedre i maven og herefter begynde at spise nogle af de ting, der har været udelukket, igen.

Se også: Low FODMAP - boller med revet gulerod

Ingen kulhydrater i 2-8 uger

Diæten varer kun 2-8 uger, hvor du bl.a. udelukker kulhydrater som hvede, rug, pasta, juice, æbler, svampe, løg, hvidløg, porre, laktoseholdige mejeriprodukter og tyggegummi.
Til gengæld må du spise fødevarer som ris, kartofler, laktosefri mejeriprodukter, ost, kød, fisk, æg, fjerkræ, skaldyr, olier, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, havregryn, salat, gulerødder, vindruer, kiwi, citrusfrugter og grønkål.