Gå til hovedindhold

23 kg lettere med Sense: Anette stråler af lykke og velvære

Foto: Morten Mejnecke og privat
Inden Sense havde Anette prøvet alt andet for at komme ned i vægt, men hver gang tog hun på igen. Så med Sense satte hun et beskedent mål på 68 kg. I dag vejer hun 56 kg og tænker, at det bliver let nok at holde vægten nede.

Slank med Sense:

- Jeg var stor og usund. Og jeg var ikke speciel motiveret.

Da Anette mødte op hos Sense-konsulenten i Odense første gang, lå det ikke i kortene, at hun ville nå det mål, hun i årevis havde kæmpet for.

To gang havde hun gået hos Vægtkonsulenterne, hun havde også prøvet kræfter med Atkins Kuren og forsøgt på egen hånd, men lige så stille kom de tabte kilo snigende tilbage.

Da hun fyldte 50 år, fik hun et sundhedstjek af lægen, og det eneste lægen kunne sætte en finger på var overvægten.

- Hvis du vil tabe dig, så gør det, inden du går i overgangsalderen, for der bliver det svært, sagde lægen.

Så da nabokonen spurgte, om Anette ville med til møde hos Sense-konsulent Winnie Brandt Larsen takkede hun ja, men hun turde ikke engang drømme om at komme helt i mål.

- Jeg ville bare ned på 68 kg, men da jeg kom derned, var jeg slet ikke færdig, fortæller 51-årige Anette fra Agedrup på Fyn.

Marlene har tabt sig 41 kg med Sense

Hurtigt vægttab med Sense

Kiloene raslede af i starten. 2,6 kg tabte hun sig alene i den første uge, og derefter fortsatte vægten stødt ned.

Hun er 160 cm høj, og det næste mål blev 62 kg. Nu vejer Anette 55,5 kg, og hun er blevet bedt om at tage lidt på igen. Det hele har kun taget et års tid.

- Jeg har ikke været så langt nede i vægt, siden før jeg fik børn, fortæller Anette, som er mor til en søn på 23 og en datter på 21 år, og hun er gift på 21. år med den mand, hun forelskede sig i som 17-årig.

- Min mand var også en smule overvægtig. Han har de sidste måneder fulgt Sense med mine råd og den vejledning, som jeg har fået af Sensekonsulenten. Han har også tabt sig og vil fortsat følge Sense, som jeg gør, siger hun.

Anettes forandring er markant. Selv hendes tøjstil er anderledes nu.

- Tøjet skal sidde tæt til kroppen. Før gik jeg meget i tøj med store mønstre og leopard-print for at kamuflere min deforme krop, men nu kan jeg slet ikke klare det. Jeg har jo ikke noget at skjule mere, siger hun.

Slank med Sense: Smed 91 kg og fik livet tilbage

Helt almindelig mad

Anette har formået at tabe sig de mange kilo, selv om hun ikke har lavet voldsomt meget om på sin kost.

- Før spiste jeg helt almindelig mad før med kartofler og bearnaisesovs. Vi fik grøntsager, men ikke i stor stil, og jeg kunne godt lide chips, som jeg spiste om aftenen foran fjernsynet, siger hun.

I dag holder hun sig 3 måltider om dagen fordelt efter Sense-spisekassemodellen.

Til morgen spiser hun som regel på den efterskole, hvor hun arbejder. Hun tager et stykker rugbrød med pålæg eller ost - gerne den fede ost, for så får hun også det fedt, som kroppen har brug for. Hun spiser en god portion grøntsager til, og hver fredag får hun også et blødkogt æg.

Det holder hende mæt til frokost, hvor der bliver serveret varmt mad.

- Jeg undgår helst store mængder pasta, ris og kartofler, men der er altid en fin salatbar, og det elsker jeg, fortæller hun.

Om aftenen spiser hun ofte rugbrød igen med pålæg og grøntsager.

- Jeg elsker også rejer, laks, avokado og hytteost, så det spiser jeg tit. Det mætter og smager godt, siger hun.

Hvis Anette bliver lækkersulten, klarer hun det med 72 % chokolade, mandler, nødder og cola light.

- Brødet er det sværeste at undvære. Jeg har altid været glad for lyst brød. I weekenderne spiser jeg et rundstykke. Jeg piller noget af den bløde indmad ud, så jeg kan spise resten med god samvittighed. Det behøver jeg egentlig ikke mere, men nu har jeg bare vænnet mig til det, fortæller hun.

Suzy tabte sig 40 kg og opfandt Sense

Let og overskueligt

Anette kunne spise det samme hver eneste dag. Hun har ikke brug for en masse inspirerende opskrifter hele tiden. Hun lever ikke for at spise, men spiser for at leve.

- Sense er den nemmeste og mest overskuelige måde, jeg har tabt mig på. Jeg kan næsten ikke få armene ned. Jeg har aldrig haft det bedre. Mit humør er også meget bedre, fortæller hun.

- Det er muligt uden at skulle ofre alt, hvad der er godt. Sense er virkelig den bedste oplevelse for mig, og jeg fornemmer, at det bliver nemt med vedligehold, siger Anette, som stadig går til kontrolvejning hver onsdag.

- Det vil jeg blive ved med i lang tid, men det er lige så meget på grund af det sociale. Det er så hyggeligt – også at følge de andre på holdet, siger hun.

- Og konsulenten Winnie kommer en masse positivt ind i hovedet på os hver gang. Jeg tænker meget over de ting, hun siger. Jeg kunne ikke have gjort det uden.

Anettes holdmakker, naboen, der tog hende med, er også kommet i mål med sit vægttab.

6 lækre opskrifter til 2 hele dage med Sense

Motion

- Det er kosten, der har givet mig vægttabet, slår hun fast, men Anette er begyndt at elske at dyrke motion.

4 måneder inde i forløbet startede hun på løbebåndet i Fitness World.

- Dengang kunne jeg kun løbe 200 meter. Nu kan jeg løbe 10 km, siger hun.

Anette er blevet bidt af at løbe, så 3 gange om ugen løber hun 7-10 km i den smukke natur i Agedrup og omegn.

- Jeg har fået så meget energi, at jeg tit ikke har brug for mere end 5-6 timers søvn. Jeg kan stå op kl. 5 og løbe 10 km, inden jeg møder på arbejde, hvor jeg spiser min morgenmad, fortæller hun.

Om aftenen finder hun sin hulahopring frem og træner med den i 10-20 minutter, mens hun ser fjernsyn. 5 gange om ugen tilføjer hun også en række andre øvelser for at stramme kroppen op.

- Jeg er også begyndt at vinterbade i Odense havnebad. Det er sundt for krop og sjæl. Før har jeg fravalgt det på grund af min størrelse, men nu tør jeg at stå frem i en bikini uden at være flov, siger Anette.

Minus 26 kg med Sense: Myrna og Orla taber sig sammen