Gå til hovedindhold

4 nemme genveje til vægttab

Her får du 4 nemme genveje til vægttab - der er lige til at gå til!

1. Tyg og nyd din mad

Flere studier har vist, at vi nyder mad mere, når vi koncentrerer os om den, og når vi tygger den grundigt.  Derfor vil vi, når vi bruger tid på at nyde, helt naturligt have brug for mindre mad og derfor spise mindre.

2. Spis på små røde tallerkner

Et italiensk studie med 130 forsøgspersoner har fundet, at folk spiser mindre, når maden bliver serveret på røde tallerkner frem for blå eller hvide tallerkner. Forskerne mener, at det skyldes at farven rød signalerer fare. Et andet studie har fundet, at folk også har en tendens til at spise mindre, når de spiser af en mindre tallerken. Forskerne bag studiet mener, at det skyldes, at vi fylder mere mad på store tallerkner. På den måde kommer vi tankeløst til at spise op - selv om vi egentlig er mætte.   

3. Stop den lille sult med mint

Vi kender det alle sammen, vi er sultne – men ikke rigtigt. Slankeguro Stephen Gullo, der dagligt guider folk til vægttab, råder alle sine klienter til at tage en mintpastil, et tyggegummi eller til at børste tænder, når de rammes af den lille sult. På den måde forvirrer man sine smagsløg, hvilket ifølge Gullo gør, at vi mister appetitten.

4. Vand med bobler

Ofte når vi føler os sultne, skyldes det faktisk tørst. Derfor er et glas vand altid en god ide inden et måltid. Stephen Gullo mener derudover, at man med fordel kan vælge at bytte nogle af de daglige glas vand ud med danskvand. Boblerne i danskvand skulle nemlig få os til at føle os mere mætte og mere tilfredse.

Kilde: Harpersbazaar.com 

 

Læs mere om