Gå til hovedindhold

5 mad misforståelser

Da Pinocchio løj, voksede hans næse, og når du lyver for dig selv omkring din kost, så er det desværre meget mere end næsen, der vokser!

Af Lisa Bolting

Da Pinocchio løj, voksede hans næse, og når du lyver for dig selv omkring din kost, så er det desværre meget mere end næsen, der vokser!

Her er fem af de værste kostfejltagelser:

1. Jeg fortjener det
At sige, at du fortjener at spise noget usundt, er et skråplan. For hvad er det du fortjener? Bestemt ikke tykkere lår eller højere blodtryk. Begynd derfor i stedet at belønne dig selv med ting, der rent faktisk vil gøre dig glad i det lange løb. F.eks. nye løbesko eller en lækker frugtsalat.

2. Jeg sparer kalorier ved at springe morgenmaden over
I følge Lisa Bolting er denne udtalelse er en af de værste misforståelser overhovedet! Fordi hun mener, at du ved at springe morgenmaden over, sænker din forbrænding, hvilket betyder, at dit næste måltid ikke vil blive forbrændt optimalt og derfor vil sætte sig. Hun mener derfor, at det gælder om at både spise hovedmåltider, men også en masse sunde mellemmåltider, der holder dit blodsukker stabilt. 

Nyere forskning viser dog, at mange mennesker kan drage fordel af fastedage eller delvise fastedage. Derfor kan det tyde på, at det ikke er alle, der behøver at spise morgenmad. Hvis du følger en low carb - diæt, vil der være mindre udsving i dit blodsukker, og du behøver derfor ikke mad lige så ofte, som dem der spiser efter en fedtfattig diæt.  

3. Jamen det er ikke det samme
Vi er desværre opdraget til at forbinde usund mad med forskellige aktiviteter. Du kan da ikke tage i biografen uden popcorn og cola eller ind og se en fodboldkamp uden hotdog og øl. Men det handler om lære sig selv at bryde det usunde mønster. 

Enten kan du selv medbringe sunde snacks, eller også kan du lære dig selv, at du godt kan underholdes uden at skulle spise samtidigt.

4. En enkelt gang skader ikke
Jo, det gør det faktisk. Spiser du bare 100 kalorier ekstra om dagen, svarer det til fem ekstra kilo om året. Kroppen glemmer desværre ikke flødeskumskagen, selvom du måske selv gør. 
Så forsøg i stedet at undgå den ekstra Mars bar eller stykke kage og brug kræfterne på at være stolt af, at du lod være.

5. Skal der være fest – så lad der…
Festlige lejligheder byder på mange usunde fristelser, og vi er tilbøjelige til at lade os selv synde ved fester. Men det er jo i virkeligheden slet ikke maden, du husker en fest for, det er alle de       mennesker, du taler med og har det sjovt i selskab med. 

Prøv derfor i stedet at fokusere på at have det sjovt med selskabet i stedet for at proppe i hovedet.

 

Læs mere om