Gå til hovedindhold

5 madvarer der giver dig flad mave

Drømmer du også om en flad mave. Den gode nyhed er at du kan spise dig til den. Her får du ernæringsekspertens bud på madvarer, der slanker på maven

5 madvarer der giver dig flad mave

Drømmer du også om en flad mave. Den gode nyhed er at du kan spise dig til den. Her får du ernæringsekspertens bud på madvarer, der slanker på maven

Der er flere grunde til at ønske sig en flot flad mave. Ud over at det ser flot ud, så er det også meget bedre for din sundhed at have mindre fedt på maven. For fedtet omkring maven øger risikoen for, at du får forhøjet blodtryk og et højt kolesteroltal, og det kan føre til hjertekarsygdomme, type 2-diabetes og endda nogle former for kræft.

Ros dig selv og få en flad mave! Lyder det for godt til at være sandt?

Ernærings- og sundhedsekspert Rovenia Brock, der har taget flere uddannelser inden for ernæring og er blevet kendt i USA via diverse tv- og radioprogrammer forklarer, at man heldigvis både kan træne og spise mavefedtet væk. Her giver hun nogle bud på overraskende madvarer, der giver dig flad mave:

Vandmelon
Vandmelon er fyldt med lycopen, som øger mængden af en bestemt aminosyre, der booster kroppens fedtforbrænding - også på maven. Den bidrager også med væske, og så hjælper den også med opbygningen af muskler, siger Rovenia Brock.

Dild
Brug dild i fiskeretter, salater, supper og hvad du ellers kan komme i tanke om. Den virker nemlig mod en oppustet mave, og så hjælper den tarmene med hurtigere at nedbryde kulhydrater og proteiner.

Ananas og papaya
De to tropiske frugter har et højt indhold af enzymet bromelin, som virker antiinflammatorisk, mindsker mavefedtet og nedbryder proteiner i maven.

Mynte

Mynte ka booste din fedtforbrænding, da den får galdeblæren til at frigøre mere galde, hvilket er en vigtig faktor i forhold til kroppens forbrænding af fedt. Hvis du har en meget oppustet mave, kan du lave en kop te med 10 maste mynteblade i mælkebøtte-te. Teen kan også drikkes hver dag og bruges i et vægttab.

Mælkebøtterod
Mange tænker på mælkebøtter om ukrudt, men den gule blomst kan faktisk bruges til en del. Faktisk kan mælkebøtteroden øge leverfunktionen, hvilket er med til at skylle giftstoffer ud af kroppen og få vand ud af kroppen, hvilket kan være med til at give dig en fladere mave.

Kilde: Ivillage.com


Artiklen indeholder affiliatelinks