Gå til hovedindhold

3 skønne efterårsdesserter til 5:2 Kuren

Efteråret er for alvor over os, så hvorfor ikke nyde godt af nogle af havens lækkerier? Pluk æbler, blommer og brombær i haven og træd ind i varmen og nyd dem i disse lækre desserter.

Efteråret er for alvor over os, så hvorfor ikke nyde godt af nogle af havens lækkerier? Pluk æbler, blommer og brombær i haven og træd ind i varmen og nyd dem i disse lækre efterårsdesserter.

Bagt æblecrumble med yoghurt (383 kcal)

Antal: 2 pers. / Tid: 20 min. + bagetid: 15 min.

Ingredienser

200 g æbler
½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
50 g mysli
2 spsk hvedemel
25 g smør
Græsk yoghurt, 2%

Prøv også: Bagte æbler med nøddecreme

*Rabatten gælder ikke allerede nedsatte varer, medlemspriser og udvalgte nyheder.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær æblerne i både, bland med halvdelen af sukkeret og kom dem i to ovnfaste skåle.

Bland resten af sukkeret med vaniljesukker, mysli og mel og smuldr smørret i.

Drys blandingen hen over æblerne og bag crumblen i ca. 15 min., til den er gylden og sprød.

Server den lun med yoghurt.

Blommer pocheret i Moscato d’Asti (193 kcal)

Antal: 8 pers. / Tid: 10 min. + Afkøling: 1 døgn

Ingredienser

¾ kg blommer – gerne forskellige
1 flaske Moscato d’Asti
200 g sukker
1 vaniljestang
500 g vaniljeis, evt. fra Isis

Prøv også: Bagte nektariner

Fremgangsmåde

Lav et lille snit i blommerne med en meget skarp kniv, der hvor stilken normalt sidder.

Bring langsomt Moscato, sukker og flækket vaniljestang i kog i en sauterpande og kog, til sukkeret er opløst.

Kom blommerne i den varme masse, kog op og lad dem trække i lagen til næste dag.

Fordel blommerne i dybe tallerkener sammen med is, og hæld lidt af lagen over.

Server straks.

Ymerfromage med brombær (161 kcal)

Antal: 4 pers. / Tid: 30 min. + afkøling: 2 timer

Ingredienser

2 blade husblas
150 g brombær
2 spsk sukker
300 g ymer
Saft og skal fra ½ citron
1 bæger past. æggehvide
50 g sukker
Evt. ekstra bær

Prøv også: Brombærpavlova med chokolade

Fremgangsmåde

Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 min., hæld vandet fra og smelt husblassen over et vandbad.

Drys bærrene med sukker.

Rør ymer, citronsaft og citronskal sammen og kom den smeltede husblas i lidt ad gangen.

Pisk æggehviden stiv, tilsæt sukker og pisk til marengs.

Vend marengs og bær i ymeren, når den begynder at tykne og fordel fromagen i glassene.

Sæt dem på køl, til fromagen er stivnet. Og pynt eventuelt med bær inden servering.
 

Artiklen indeholder affiliatelinks