Gå til hovedindhold

5:2: Hummus

Er du på 5:2 Kuren, skal du stadig spise sundt de dage, hvor du ikke faster, hvis du gerne vil tabe dig. Her får du opskriften på en lækker hummus, der passer godt til en god salat.

Er du på 5:2 Kuren, skal du stadig spise sundt de dage, hvor du ikke faster, hvis du gerne vil tabe dig. Her får du opskriften på en lækker hummus, der passer godt til en god salat.

Ingredienser:

250 g kikærter (lagt i blød 10-12 timer og kogt eller fra dåse)
Kombu tang (fra helsekost, fx fra ”Clearspring” – kan udelades)
3-4 spsk. tahin (sesamsmør)
1-2 spsk. spidskommen (gerne hel, som mortes eller kværnes i en kaffekværn)
Karry (alt efter hvor spicy en version, du ønsker)
Cayennepeber (alt efter hvor spicy en version, du ønsker)
4 tsk. gurkemeje
2 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1-2 gulerødder (afhængig af størrelse)
Saft fra 1 ½ økologisk citron og lidt af skallen
Himalaya- eller havsalt
Evt. lidt kogevand
Pynt evt. med nigella-frø, cayennepeber eller friske krydderurter.

Sådan gør du:

Kikærterne sættes i blød natten over. Koges derefter i ca. 1 time i nyt vand, de kan sagtens tåle en længere kogetid, da de ikke behøver noget ”bid” i en hummus. Gem noget af kogevandet til at justere konsistensen på din hummus med.

Alt kommes i en blender eller foodprocessor. Spæd til med kogevandet, for at den kan køre, og din hummus ikke bliver for tør. Fed og fast i konsistensen. Smag til efter din smag for ”spicyness”.

Variationer - brug hel spidskommen, det smager og dufter endnu mere fantastisk. Det skal mortes eller køres på en kaffekværn.
Prøv også at tilsætte friske krydderurter, fx basilikum eller mynte.

Tip - i en snæver vending kan der anvendes kikærter fra dåse, men du kan med fordel tilberede en dobbelt portion og fryse halvdelen. Så har du altid til en portion hummus eller andet med kikærter i. Det samme kan du med fordel gøre med dine bønner.

Opskriften er lavet af ernæringsterapeut Louise Bruun, der blandt andet har skrevet bogen "Sund og slank med 5:2".