Gå til hovedindhold

5:2 Kuren er den bedste kur

Eksperterne er begejstrede for den populære 5:2 kur og kalder den for den mest effektive og nemmeste af alle slankekure.

Ifølge eksperterne er 5:2 Kuren den bedste kur

Jerk W. Langer, Ude og Hjemmes læge og ekspert i TV2-programmet En kur der dur:

– 5:2 Kuren er på mange måder en god kur. På fastedagene indtager man færre kalorier, og erfaringerne viser, at man ikke spiser flere kalorier de andre dage, fordi man har fastet. Så man kan ikke undgå at tabe sig på 5:2 Kuren. Den er nem at holde, fordi man kan se frem til næste dag, hvor man igen må spise. For nogle vil det at faste også kunne have en smertelindrende virkning, som John også oplevede. Ulempen ved 5:2 kuren er, at man skal kunne holde ud af være sulten i to dage om ugen. Den er ikke egnet for alle – dem, der skal præstere noget hver dag eller træner hver dag, de vil mangle energi.

Læs om en af deltagernes erfaringer med 5:2 kuren her

Louise Bruun, ernæringsterapeut og ekspert i TV2-programmet En kur der dur:

– Jeg synes, 5:2 Kuren er den bedste kur på alle måder. Den er både nem at holde og enkel at følge – og så kan den også noget helbredsmæssigt. Forskning viser, at faste virker smertelindrende på særligt gigtpatienter, og vores testperson John oplevede også, at fasten hjalp på hans rygsmerter. Man får det godt af at faste, selv om det for mange vil være en udfordring i begyndelsen. Men man vænner sig til det og oplever, at det ikke er farligt at føle sig sulten. Man kan sagtens leve efter 5:2 Kuren, men man kan også vælge, når man har nået sit vægttab, bare at holde en ugentlig fastedag.

Læs om John, der tabte 17 kilo med 5:2 kuren her

Læs om Birgitte, der har tabt sig 21 kilo med 5:2 kuren her

Få komplette kostplaner og madplaner til fastedagene under 5:2 kuren her

 

Har du tabt dig med 5:2 kuren eller en anden slankekur? Skriv gerne din historie til os på [email protected]