Gå til hovedindhold

5:2: Salat med broccoli og granatæble

Lækker salat med broccoli, granatæble og pinjekerne til de dage, hvor du ikke faster på 5:2 Kuren.

Lækker salat med broccoli, granatæble og pinjekerner. En nem og hurtig salat til de dage, hvor du ikke faster på 5:2 Kuren.

Ingredienser:

1 broccoli-hoved
1 granatæble
1 håndfuld pinjekerner
1 håndfuld rosiner
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
Smag evt. til med lidt citronsaft
Himalaya- eller havsalt
Evt. quinoa (for mere fylde/måltidssalat)

Sådan gør du:

Den lette version at ordne broccoli på: Hovedet skæres af og køres på foodprocessor.

Start med at ordne granatæblet (halveres og bank kernerne ud med en grydeske). OBS – da det sviner, så kan det anbefales at tage et forklæde på og placere en lidt større skål ned i håndvasken, mens du banker kerner ud.

Marinaden:
Kom alle ingredienserne ned i en foodprocessor eller bland det sammen i en skål. Hæld marinaden over broccoli og granatæblet og tilsæt til sidst pinjekerner og rosiner.

TIP:

  • For mere fylde og mæthed tilsæt da 2 dl. quinoa (hvid, sort eller rød koges efter anvisning - afkølet)
  • Kassér ikke broccoli-stokken, men skær siderne af. De smager fantastisk, er gode til snacks (og ungernes gnavegrønt) og det minimerer dit madspild.

Opskriften er lavet af ernæringsterapeut Louise Bruun, der blandt andet har skrevet bogen "Sund og slank med 5:2" .

Klik her og få også opskriften på Louises hjemmelavede hummus