Gå til hovedindhold

Æbletrifli

Æbletrifli i glas
En klassisk opskrift på æbletrifli med kompot og creme.

Æbletrifli

4 pers.

40 min.

Ingredienser

300 g æble i tern, ca. 3 stk.

Sukker

½ stang vanilje

15 g smør

25 g nødder

1½ dl havregryn 

1 æg

1 spsk. hvedemel

½ stang vanilje

2 dl minimælk

Få også en lækker opskrift på blåbærtrifli

Fremgangsmåde

Skær æblet i tern og bring dem i kog sammen med 4 spsk. sukker og ½ vaniljestang. 

Lad det simre 5-10 min. Lad blandingen køle af. 

Smelt 75 g sukker på en pande ved lav varme, tilsæt 15 g smør og lad det bruse op.

Vend hakkede nødder og havregryn godt rundt i sukkerblandingen. Lad det køle af.

Pisk æg, 1 spsk. sukker, hvedemel og vaniljekorn fra den anden halvdel af vaniljestangen sammen. Varm mælken op til kogepunktet og hæld den i æggeblandingen lidt ad gangen under omrøring. Kom massen tilbage i gryden og varm den op til kogepunktet, til konsistensen er tyk og cremet. Lad cremen køle af.

Fordel æblekompot, knas og creme lagvis i 4 glas og servér. 

 

 

Energi pr. person: 351 kcal.

Fordelt på:

Fedt 23 % 

Protein 7 % 

Kulhydrat 70 %