Gå til hovedindhold

Æggesalat

En lettere æggesalat til julefrokostbordet, med et højt indhold af protein og fedt og et lavt indhold af kulhydrat.
2 personer

Ingredienser til æggesalat:

4 æg
100 g agurk
150 g cherrytomater, gerne i forskellige farver
50 g sorte oliven
50 g feldsalat
100 g forårsløg
1 spsk. hørfrøolie
½ tsk. krydderpeber
½ tsk. havsalt
 

Fremgangsmåde

Kog æggene i ca. 6 min., afkøl, pil og skær dem i små stykker.
Skær agurk i fine terninger og tomater i kvarter.
Bland det hele med skåret salat og læg det pænt på et fad.
Fordel agurk, tomat og snittet forårsløg, dryp med hørfrøolie og drys lidt salt og peber over.
Pynt med oliven og servér.
 
Kcal pr. person: 330
Fedt: 68 %
Protein: 20 %
Kulhydrat: 12 %
 
Prøv også: Karrysild