Gå til hovedindhold

Appelsinglaseret kylling

Appelsinglaseret kylling i dyb blå tallerken
Appelsinglaseret kylling. Julens appelsiner klæder ikke kun anden, de passer også rigtig godt til kyllingen – og så ligger det mættende fjerkræ dejlig let i maven.

Appelsinglaseret kylling

Tid: 45 min.

2.pers

Ingredienser

2 hele kyllingelår

Salt og peber

3 økologiske 

appelsiner

1 kanelstang

2 stk. stjerneanis

5 nelliker

5 kardemommekapsler

½ kg kartofler 

Alternativ til appelsinglaseret kylling: Kylling i juleklæder

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200°.

Læg kyllingelårene i et ovnfast fad sammen appelsinskiver af 1 appelsin. Du skal ikke skrælle appelsinen.

Bland revet appelsinskal fra 1 appelsin med saften fra 2 appelsiner og krydderier og hæld den over kyllingelårene.

Krydr med salt og peber og giv lårene ca. 45 min. i ovnen. Kog kartoflerne og servér dem og en salat til kyllingen.

Kålsalat med kylling

 

Energi pr. person: 475 kcal.

Fordelt på:

fedt 23 %

protein 26 %

kulhydrat 51 %