Gå til hovedindhold

Bagt græskarsalat med ristede kikærter og feta

En rustik og mættende græskarsalat, som sagtens kan gå an som en hovedret på grund af de proteinrige kikærter.
(2 pers.)
Tid: 30 min.

Det skal du bruge til bagt græskarsalat med ristede kikærter og feta:

600 g skrællet græskar i både eller grove tern
Salt og peber
½ spsk. olivenolie
1 dåse kikærter, 250 g drænet vægt
½ spsk. olivenolie
1 tsk. paprika
1 knsp. stødt spidskommen
100 g salattern, light
1 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. olivenolie
Masser af krydderurte-karse eller brøndkarse
150 g groft brød
 

Sådan laver du græskarsalat

Bred græskar ud på en bradepande, krydr med salt og peber og dryp med olivenolie. Bag det ca. 20 min. ved 200°, til det er mørt og gyldent.
Rist kikærterne i olivenolie sammen med paprika og spidskommen. 
Anret græskarstykkerne på tallerkener og kom kikærter og salattern over.
Dryp med en dressing af olivenolie og hvidvinseddike og drys godt med urter.
Server med lunt brød. 
 
Energi pr. person: 493 kcal. Fordelt på fedt 30 %, protein 20 %, kulhydrat 50 %